Brudet od liganja s lećom i orzom



POTREBNI SASTOJCI:

500 g     zelene leće
1 kom     kapule
3 čežnja  češnjaka
½ vezice  petrusimula
300 g     orza
1 kg      liganja
2 kom     kapule
3 češnja  češnjaka
½ vezice  petrusimula
2 dl      bilog vina
2 dl      pome pasate
crvene slatke paprike
sol, papar
mješ. mediteranskih začina
lovora


NAČIN PRIPREME:

Namočenu leću isprati i staviti kuhati u hladnu, nesoljenu vodu. Kad uzavre dodati pešt od kapule, češnjaka i petrusimula. Leća se kuha 30 min. Šufigajemo kapulu u maslinovom ulju, te dodamo očišćene i na kocke narezane lignje  uz sitno narezani češnjak i petrusimul, te dva lista lovora Kad je voda koju je lignja ispustila provrila zalijemo sa bilim vinom. Kad ishlapi dodamo pome pasate. Dodamo vodu i pustimo da kuha 30 min. Dodamo napola skuhanu leću i napola skuhani (30 min) i isprani orzo. Tek sada stavljamo sol, papar, crvenu papriku i mediteranske začine i kuhamo 15 min.

Nema komentara:

Objavi komentar