"Pitomi zec" ne postoji! Zec je isključivo divlja životinja, za razliku od kunića koji može biti i divlji i pitomi, a lov na divljeg zeca najveća strast lovaca. Još je veća strast znati pripremiti tu lovačku deliciju. Ovaj recept osim lovačkog štiha ima i onaj mediteranski pun okus mediteranskog podneblja
Potrebni sastojci:
Crno vino 2/3 (za 1. pac)
Kvasina 1/3 (za 1. pac)
Voda 2 dl (za 1. pac)
Bosiljak, (za 1. pac, zakuhati u vodi,
Mažuran, ohlađeno dodati pacu)
Timjan
Senf 2 žlice (za 2. pac)
Aceto balsamico 1 žlica (za 2. pac, dodati u senf)
Ulje 1/2 dl (za 2. pac)
(očistiti, usitniti na komadiće):
Kapula 2-3
Češnjak 1 glavica
Mrkva 20 g
Korijen petrusimula 5 dkg
Korijen selena 5 dkg
Suhe šljive 5-6
Suhe smokve 3-4
Suhe marelice 3-4
Panceta 5 dkg
Komadići pršuta 5 dkg (komadići pršuta oko kosti)
Pome pasate 2 dl
Crno vino 1,2 dl
Pac 1,2 dl
Prošek 1,2 dl
Bosiljak, Mažuran, Timjan
Kadulja, Lovor, Ružmarin
Klinčići, Muškatni orašćić
Crvena paprika mix (slatka)
Ljuta paprika, Chilli paprika
korica od limuna
korica od naranče
Sol, Papar,
Mješavina dalmatinskih začina
Ma kakovi Klinčići, Muškatni orašćići,senf i ostale monade naši stari za to nisu nikad ni čuli.
OdgovoriIzbrišiZAŠTO NE PRIJE NAREZATI ZECA PA ONDA STAVITI U PAC
OdgovoriIzbriši