U Lombardiskoj kulinarskoj tradiciji, a posebno u Milanu, često su prisutne tradicionalne pripreme namirnica iz skromnih seljačkih korijena.
Jedan od najpoznatijih recepata su "trippa alla Milanese", koje se također zovu i "busecca"
Čini se da je milanezi u prošlosti bili veliki potrošači tripica i to toliko, da su se u šali nazivali "busecconi".
Tripice je jelo koje su pratile život seljaka u važnim prigodama, kao na Badnjak, kada seljaci okupljeni u staji nakon ponoćne mise mogu jesti meso.
Postoje mnoge varijacije za pripremu milanskih tripica, s obzirom na činjenicu da je svaka obitelj, svako selo ili grad imao svoju tradiciju pripremanja "trippa alla Milanese".
Originalne "trippa alla Milanese" s malim korekcijama by Bob.
Ove tripice su kuhane u specijalnom bronzinu na vatri, ali bi još bolje ispale kad bi se pripremali u zemljanoj posudi.
Potrebni sastojci:
1 kg telećih tripica(dobro opranih, očišćenih, obarenih, izrezanih)
100 g komadića pršuta
2 kom telećih nogica
1-2 kom kapule
100 g panceta
2 kom mrkva
1 kom pome pelate
Za pešt (očistiti, usitniti u blenderu):
1 kom mrkva
50 g panceta
50 g komadići pršuta
3 češnja češnjaka
20 g korijen petrusimula
20 g korijen selena
2 žlice marmelada od borovnice
1 dl bijelog vina
1 kom bijeli fažol
(velika konzerva)
Lovor, kadulja
Crvena paprika mix (slatka)
Crvena paprika ljuta
Chili, sol, papar,
mješavina dalmatnskih začina
petrusimul, bosiljak, metvica
1 žlica parmezan
Nema komentara:
Objavi komentar