"Pitomi zec" ne postoji!
Zec je isključivo divlja životinja, za razliku od kunića koji može biti i divlji i pitomi, a lov na divljeg zeca najveća strast lovaca.
Još je veća strast znati pripremiti tu lovačku deliciju.
Potrebni sastojci:
1 kom divlji zec
(ne veliki, do 2 i po kg, odlediti, ogulti od kože )
Za 1. pac:
2/3 crno vino
¼ kvasina
2 dl voda
bosiljak, mažuran, timjan
(Zakuhati u vodi, ohlađeno dodati pacu)
Za 2. pac:
2 žlice senf
2 žlica Aceto balsamico
½ dl Ulje
2-3 Kapule
2 kom mrkva
70 g panceta
70 g komadići pršuta
Za pešt (očistiti, usitniti u blenderu):
1 kom mrkva
50 g panceta
50 g komadići pršuta
5 češnja češnjaka
20 g korijen petrusimula
20 g korijen selena
2 dl Pome pasate
1,2 dl Crno vino
1,2 dl Pac
1,2 dl Prošek
Bosiljak, Mažuran, Timjan
Kadulja, Lovor, Ružmarin
Klinčići, Muškatni orašćić
Crvena paprika mix (slatka)
Ljuta paprika, Chilli paprika
Sol, Papar,
Mješavina dalmatnskih začina
Način pripreme:
Zeca u komadu staviti u 1. pac najmanje 12 h. Ocjesiti ga, isprati i izrezati na komade, namazati ga sa senfom i potočati ga u ulje i staviti ga da odstoji još 12 h. Komade zeca pržiti u teći sa svake strane i kad su ukvatili boju dizati ih iz ulja. Na ulju u kojem smo pržili zeca, šufigati kapulu. Komade zeca vratiti u teću te polako dodati usitnjene na komadiće pršut i pancete. Zaliti sa pome pelate te dodati vino, prošek i ako je potrebno pac. Dodati na kolutiće usitnjenu mrkvu. Dodati prešt. Nadoliti vode. Dodati sve suhe začine i kuhati najmanje 1 h na laganoj vatri.
PDF za printanje
PDF za printanje
Nema komentara:
Objavi komentar